Exit d’assistents a la primera Jornada sobre l’ametller ecològic


L’agricultura ecològica es fonamenta en l’equilibri i la biodiversitat

La forta demanda de producte del mercat Europeu dóna optimisme als productors

 

El divendres, 6 de juny, es va realitzar a la Granadella la jornada “Ametller ecològic. Una alternativa viable” amb un gran èxit d’assistència.I Jornada ametller eco

A l’acte, organitzat per l’Oficina Comarcal del DAAM a les Garrigues, l’empresa Fruits Secs Sendrós i l’Ajuntament de la Granadella, hi varen assistir 100 persones, tant productors d’ametlla ecològica com a d’ametlla convencional interessats en les noves tendències del sector.

L’organització es mostra molt satisfeta per l’acceptació que ha tingut la jornada entre els productors procedents de les comarques de Lleida, Tarragona i de l’àrea de l’Alt Aragó.

Durant el transcurs de la jornada s’han abordat diversos temes d’interès. L’enginyera agrònom Laia Vinyes va exposar de forma entenedora i didàctica les principals formes de tractar les plagues: l’agricultura ecològica es fonamenta en l’equilibri entre les plagues, els seus depredadors i les defenses naturals dels mateixos arbres.

En Tomàs Llop, pagès i col·laborador de l’Escola Agrària de Manresa, va realitzar una ponència lúdica i entretinguda en la que va donar molt èmfasis en la biodiversitat al sol.I Jornada ametller eco

A continuació, Laia Vidal de Fruits Secs Sendrós, va exposar a grans trets quin lloc ocupa l’ametlla ecològica a Europa i va presentar el nou projecte, la Sat MediterraNUTS per a reactivar el sector i donar suport al productor; també va destacar que la forta demanda d’ametlla ecològica al mercat Europeu dóna optimisme als productors. Actualment el seu preu de l’ametlla ecològica és un 20% superior al de l’ametlla convencional.

Per últim, es va realitzar una taula rodona entre els ponents, els responsables de la fruita seca del UP i Jarc, i els assistents.